Az ajánlat:

A lovagok szigetére, Máltára hívjuk utasainkat advent első hétvégéjén. Az ott tartózkodás ideje alatt igyekszünk bejárni a két legnagyobb szigetet és a fővárost, Vallettát, amely 2018-ban Európa Kulturális Fővárosa címet viselte. Tartsanak velünk és fedezzük fel közösen a több ezer éves kultúrák nyomait, élvezzük még egy kicsit a késő őszi napfény melegítő sugarait, hiszen ebben az időszakban nem ritka a 20 fokos hőmérséklet sem! 

1. nap: A Liszt Ferenc repülőtéri találkozásunkat és a repülőnk indulását követően, a mintegy kétórányi repülés után a délutáni órákban érkezünk Máltára. A repülőtéren bérelt autóbuszunkra szállunk, és amíg első megállóhelyünkre érkezünk, megismerkedünk a városnéző séták során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével a séták közben vagy hajón is kényelmesen hallgathatjuk helyi idegenvezetőnk által megosztott érdekes történeteket és hasznos információkat. A repülőtértől mindössze 7 km-re van Marsaxlokk városka (a neve déli kikötőt jelent), mely Málta egyik legkeletibb tengerparti települése. A hagyomány szerint a föníciaiak itt léptek először a szigetre, akik még saját templomot is építettek. Attól kezdve kis kikötő működött itt. A rómaiak szintén ezt az öblöt választották a biztonságos lehorgonyzásra, csak úgy, mint később az arabok, de a törökök is innen vették ostrom alá Máltát. A városka mindig is Málta legnagyobb halász kikötője volt. Hosszasan csodálhatjuk és fotózhatjuk a mai napig is használt, élénk színekben pompázó, hagyományos máltai hajókat, az úgynevezett Luzzu-t, közben a hálójukat komótosan foltozó halászokat is lencsevégre kaphatjuk. Éttermek, bárok és kávézók sorakoznak a vízparton, így kedvünkre beülhetünk egy finom fogásra, ha a sós tengeri levegő meghozná az étvágyunkat.

Kora este a sliemai, tengerpartközeli szállodánkhoz megyünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat, majd az este folyamán, és a további estéken vacsoráinkat egyénileg költhetjük el a szállodánk előtt húzódó tengerparti promenád valamely hangulatos étteremének teraszán.

2. nap: Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulást ajánlunk Málta második szigetére. Autóbusszal transzfer Cirkewwára, ahol kompra szállunk és húsz perc után érkezünk meg  Għawdex szigetre, vagy ahogyan jobban ismert, Gozora, a legzöldebb máltai szigetre. A legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. A kikötőben egy másik autóbusz vár ránk. A sziget bejárása alatt ellátogatunk Xagħra községbe, ahol a Ġgantija, egy kőkori megalitikus ikertemplom romja található. A név jelentése: „az óriásnőtől származó”, mivel a legenda szerint a templomot Sansunna, egy hatalmas istenasszony építette egyetlen éjszaka alatt. A szigeteken ez a legősibb építmény, több mint hétezer éves múltja van. Megállunk a Ta’ Pinu Bazilikánál, ami nemzeti kegyhely, Szűz Máriának szenteltek, és lenyűgöző belsőt rejt. A szentély ugyan egyszerű, de megható, áhítatos hangulatot áraszt. A 20. század elején épült neoromán bazilika Málta legfőbb zarándokhelye, ahol sokan kérnek gyógyulást, gyermekáldást. Elmegyünk Dwejrára, mely a sziget egyik legszebb része a nyugati partnál. Megtekinthetjük az Azúr ablak nevű természetes kőhíd maradványait, amely közel 100 méter magasan ívelt a partra merőlegesen egy tengerben álló kőoszlopig, azonban 2017-ben egy viharban sajnos teljesen összeomlott. Jó idő és igény esetén motoros csónak segítségével ki is hajózhatunk a tengerre. Pihenőt tartunk a sziget egyik kedvelt üdülőhelyén Xlendiben. Kis homokos tengerpartja, és nagyszerű panorámája miatt rendkívül kedvelt a turisták körében. A Xlendi öböl partán lévő étterem teraszán elfogyaszthatjuk ebédünket, és közben gyönyörködhetünk a Földközi tenger kéklő vízében. Végezetül nem marad ki Rabat, angol nevén Victoria, a sziget nem hivatalos székhelye. Sétálunk az óváros központjában, ahol szabadtéri piacokat szoktak tartani. Megtekintjük Gozo történelmi erődjét, a Citadellát, innen csodálatos a kilátás a városra. Rövid szabadidőnk alatt lehetőségünk lesz egy ebéd elfogyasztására és ajándékok vásárlására is. Ezt követően autóbuszunkkal visszamegyünk Mgarr kikötőbe, majd a kompozás után Cirkewwában újra autóbuszra szállunk. Kora este érkezünk vissza szálláshelyünkre, ahol még lehetőségünk lesz a tengerparton sétálni, vagy hajóval, busszal egyénileg bemenni a fővárosba.

3. nap: Reggeli után újabb egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra hívjuk utasainkat a sziget három leglátványosabb városának megismerésére. A híres Blue Grotto-nál (Kék Barlang) kezdjük kirándulásunkat, mely a sziget délnyugati részén található. Ebből a magas sziklákkal körülvett tengeri öbölből indulunk motorcsónakokkal egy élvezetes, közel harminc perces körutazásra, amennyiben persze az időjárás is megengedi. Utunk során hét barlangot is érintünk, közöttük a Nászutas-, a Tükörkép- és a Macska barlangját. Pompás természetközeli élményben lehet részük, ne hagyják ki! A helyi büfék egyikében lesz lehetőség egy kávé vagy egyéb frissítő elfogyasztására. Majd tovább utazunk Málta legmagasabb pontján, a 260 méter magasan elhelyezkedő híres Dingli-sziklákhoz, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé, ahol tiszta időben még Afrika partjait is felfedezhetjük. Következő megállónk Mdina lesz. A helybéliek „csendes városnak”, az arabok Medina-nak nevezték, ebből rövidült a mai név. Az egykori fővárost ma már alig háromszázan lakják, de turistából annál több keresi fel naponta. Az ókori várfallal körülvett városban egyedülállóan keverednek a középkori és a barokk építészet stílusjegyei. Megnézzük a város főterén emelkedő 17. századi Szent Pál Katedrálist, a várfalról pedig szép látványban gyönyörködhetünk. Utunkat folytatva Rabatban állunk meg. Sétálunk a hangulatos belvárosban, elmegyünk a Szent Pál plébániatemplomhoz, melyet annak a háznak a helyén emeltek, amelyben a hajótörött apostolt megvendégelő városi elöljáró, Publius lakott, aki nemcsak a keresztény hitre tért át Szent Pál hatására, de ő lett Málta első püspöke és később a kereszténység első szentté avatott mártírja Máltán. Megnézzük a Szent Pál barlangot, ahol a hagyomány szerint fogva tartották Szent Pál apostolt. A barlangot 2001-ben Szent II. János Pál pápa és 2010-ben XVI. Benedek pápa is meglátogatta. Következő úti célunk a sziget közepén fekvő Mosta város. La Rotunda templomát a 19. század második felében építették a római Pantheon mintájára. Hatalmas kupoláját a világ negyedik legnagyobbjaként tartják számon. Programunk során, szabadidő keretében, lehetőség lesz helyi kézművesek termékeiből vásárolni. A kirándulásunk végén visszatérünk szállodánkhoz.  

4. nap: Reggelink után félnapos fakultatív kirándulásra invitáljuk vendégeinket Vallettaba. A csomagok egy kijelölt csomagszobában történő elhelyezését követően, szállodánktól rövid sétával érjük el a kompot, amivel áthajózhatunk Málta fővárosába. Városnéző sétánk során idegenvezetőnkkel megnézzük a Szent János társkatedrálist, amely a sziget legnagyobb és leghíresebb székesegyháza. A 16. század végén a máltai lovagrend akkori nagymestere építtette. Ma a világ egyik legszebb barokk templomának tartják. Belső díszítése lenyűgözi az idelátogatókat. A templom leghíresebb és egyúttal legértékesebb műkincse Caravaggio alkotása, a Keresztelő Szent János lefejezése című festmény. A márványpadlózat alatt a lovagrend közel négyszáz lovagja és tisztje nyugszik. Bemegyünk a Nagymesterek Palotájába, ahol a máltai parlament is ülésezik minden csütörtökön, illetve itt van az Elnöki Palota és a Képviselőház is. Az 1574-ben épült grandiózus reneszánsz épület alsó szintjének folyosóin a Johannita Lovagrend lovagi páncéljai teljes fegyverzetben állnak sorfalat (delegáció érkezése esetén a palota nem látogatható). Barangolunk a hangulatos óváros zegzugos utcácskáiban. Egy húsz perces, 5D-s film segítségével megismerhetjük a sziget történetét, visszatekinthetünk az elmúlt négy napra, hol jártunk és miket láttunk, de az is kiderül miért lett Málta a lovagok szigete. Ha időnk még engedi, elmegyünk a Barakka kertbe, ahonnan fantasztikus a panoráma a Nagy Kikötőre, az azt övező épületekre és a Három Városra. Az Alsó-Barakka parkban, a kilátó falán, szemben a tengerrel van egy 2006. október 23-án avatott emléktábla, mely az `56-os magyar forradalomnak állít emléket.

Programunk végeztével, komppal és gyalog térünk vissza a szállodánkhoz, majd végleg búcsút veszünk a tengerparttól, és bérelt autóbusszal közösen indulunk a repülőtérre. A késő délután órákban érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

Az utazás időpontja:

2019. november 30 - december 03. (szombat-kedd), december 07-10.       

Menetrend:

 • Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B 12:40 – 14:55 Málta / járatszám: W6 2495
 • Málta 15:40 – 17:55 Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B / járatszám: W6 2496

 Találkozás: 2 órával a járat indulása előtt

A megjelölt  részvételi díj, az utazásra történő jelentkezéskor, a mindenkori WizzAir repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így annak összege emelkedhet.

A részvételi díj tartalmazza:

 • légkondicionált autóbuszt a transzferekhez,
 • 3 éjszakai szállást, tengerpartközeli 3 csillagos szállodában, Valletta közelében, Gziraban, (a szállodába érkezéskor letétként szobánként 100 € kauciót kell fizetni készpénzben vagy bankkártyával, melyet távozáskor – amennyiben mindent rendben talált a szálloda – visszafizetnek, vagy visszaterhelnek a kártyára),
 • kontinentális büfé és angol reggelit a szállodában,
 • helyi idegenforgalmi adót,
 • a magyar nyelvű csoportkísérést (a fakultatív idegenvezetéseken kívül),
 • ajándék környezetbarát Málta táskát és térképet,
 • a szervezés díját. 

Kötelezően külön fizetendő díj az irodában:

 • repülőjegy, 1 db maximum 40 × 30 × 20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyász, repülőtéri illetékek, helyi idegenforgalmi adó: 45.000 Ft/fő
 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 36.000 Ft,

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: jelenleg 33.000 Ft/fő, mely a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat.
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 17.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**
 • Tengerre néző szoba felára: 6.000 Ft/fő (egyágyas szoba esetén 12.000 Ft).
 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: Felnőtt 2.500 Ft/fő, 1.250 Ft/fő (18 év alatt), 5.000 Ft/fő (70-79 év), 6.000 Ft/fő (80 éves kortól).

A választható fakultatív programok díjainak irodánkban és a helyszínen fizetendő részei:

2. napi egész napos fakultatív kirándulás Gozo szigetén:

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 40 €/fő (15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik)

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt buszokkal, parkolási díjat, a Gozo-i hajójegyeket oda és vissza, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audiós eszköz és a szervezés díjait is.

A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:

 • Ggantija megalitikus templom: 9 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 7 €/fő, 6-11 év között: 5 €/fő,
 • Dwejra – Azur Ablak helye, csónakázási lehetőség az időjárás függvényében: 4 €/fő,

3. napi egész napos Blue Grotto–Dingli-sziklák–Mdina–Rabat–Mosta fakultatív kirándulás 

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 35 €/fő (15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik)

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, a parkolás, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.

 • Blue Grotto hajózással: 8 €/fő,
 • Mosta Dóm: 2 €/fő,
 • Rabat, Szent Pál barlang: 5 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 4 €/fő, 6-11 év között: 3 €/fő,

4. napi félnapos Valletta fakultatív kirándulás :

Az irodában fizetendő: 4.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 20 €/fő (15 fő alatti létszám esetén: 25 €/fő)

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a vallettai hajójegyet (Sliema–Valletta–Sliema között) oda és vissza, a belépőt a *Málta 5D filmre egy üdvözlő itallal, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.

 • Valletta Szent János társkatedrális: 10 €/fő, 12-17 év és 60 év felett: 8 €/fő, 12 év alatt: ingyenes
 • Nagymesterek Palotája vezetéssel: 10 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 7 €/fő, 6-11 év: 5 €/fő.

Csoportos belépések esetén a belépődíjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

*Poggyászinformáció:

A részvételi díjban szereplő 1 db maximum 40 x 30 x 20 cm nagyságú (maximum 10 kg súlyú) kézipoggyászt felviheti az utastérbe magával, és azt az Ön előtti ülőhely alatt kell elhelyeznie.

**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, magával viheti a fedélzetre az 1 db maximum 40 x 30 x 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kézipoggyászát (kisméretű táska: ridikül, laptop, fotótáska), és azt az Ön előtti ülőhely alatt kell elhelyeznie. Plusz a WIZZ Priority szolgáltatás révén még egy 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható).

Fontos információk
Felhasználható:

2019. december 10.-ig


Facebook értékelés

Bejelentkezés: +36 30 592 6107, info@pannoniatravel.hu, vagy 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. épület, 1. em. (Flórián Udvar). Az utazás megkezdéséhez a voucher beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a voucher vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie. 

Oszd meg másokkal!

Beváltás helyszíne

 

Partner neve: Pannonia Program- és Utazási Iroda

Cím:
1033 Budapest, Polgár u. 8-10.
Útvonal tervezés

Nyitvatartás:
Keddtől – Csütörtökig 12.00 - 18.00

Elérhetőségek:
Telefonszám: +36305926107
E-mailcím: info@pannoniatravel.hu
Webcím: http://pannoniatravel.hu/
Facebook: Kattints ide!

Körutazás Málta és Gozo szigetén, a Pannonia Utazási Irodától
119.900 Ft 84.900 Ft
29%
Lejárt
eladva12
Az ajánlat:

A lovagok szigetére, Máltára hívjuk utasainkat advent első hétvégéjén. Az ott tartózkodás ideje alatt igyekszünk bejárni a két legnagyobb szigetet és a fővárost, Vallettát, amely 2018-ban Európa Kulturális Fővárosa címet viselte. Tartsanak velünk és fedezzük fel közösen a több ezer éves kultúrák nyomait, élvezzük még egy kicsit a késő őszi napfény melegítő sugarait, hiszen ebben az időszakban nem ritka a 20 fokos hőmérséklet sem! 

1. nap: A Liszt Ferenc repülőtéri találkozásunkat és a repülőnk indulását követően, a mintegy kétórányi repülés után a délutáni órákban érkezünk Máltára. A repülőtéren bérelt autóbuszunkra szállunk, és amíg első megállóhelyünkre érkezünk, megismerkedünk a városnéző séták során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével a séták közben vagy hajón is kényelmesen hallgathatjuk helyi idegenvezetőnk által megosztott érdekes történeteket és hasznos információkat. A repülőtértől mindössze 7 km-re van Marsaxlokk városka (a neve déli kikötőt jelent), mely Málta egyik legkeletibb tengerparti települése. A hagyomány szerint a föníciaiak itt léptek először a szigetre, akik még saját templomot is építettek. Attól kezdve kis kikötő működött itt. A rómaiak szintén ezt az öblöt választották a biztonságos lehorgonyzásra, csak úgy, mint később az arabok, de a törökök is innen vették ostrom alá Máltát. A városka mindig is Málta legnagyobb halász kikötője volt. Hosszasan csodálhatjuk és fotózhatjuk a mai napig is használt, élénk színekben pompázó, hagyományos máltai hajókat, az úgynevezett Luzzu-t, közben a hálójukat komótosan foltozó halászokat is lencsevégre kaphatjuk. Éttermek, bárok és kávézók sorakoznak a vízparton, így kedvünkre beülhetünk egy finom fogásra, ha a sós tengeri levegő meghozná az étvágyunkat.

Kora este a sliemai, tengerpartközeli szállodánkhoz megyünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat, majd az este folyamán, és a további estéken vacsoráinkat egyénileg költhetjük el a szállodánk előtt húzódó tengerparti promenád valamely hangulatos étteremének teraszán.

2. nap: Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulást ajánlunk Málta második szigetére. Autóbusszal transzfer Cirkewwára, ahol kompra szállunk és húsz perc után érkezünk meg  Għawdex szigetre, vagy ahogyan jobban ismert, Gozora, a legzöldebb máltai szigetre. A legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. A kikötőben egy másik autóbusz vár ránk. A sziget bejárása alatt ellátogatunk Xagħra községbe, ahol a Ġgantija, egy kőkori megalitikus ikertemplom romja található. A név jelentése: „az óriásnőtől származó”, mivel a legenda szerint a templomot Sansunna, egy hatalmas istenasszony építette egyetlen éjszaka alatt. A szigeteken ez a legősibb építmény, több mint hétezer éves múltja van. Megállunk a Ta’ Pinu Bazilikánál, ami nemzeti kegyhely, Szűz Máriának szenteltek, és lenyűgöző belsőt rejt. A szentély ugyan egyszerű, de megható, áhítatos hangulatot áraszt. A 20. század elején épült neoromán bazilika Málta legfőbb zarándokhelye, ahol sokan kérnek gyógyulást, gyermekáldást. Elmegyünk Dwejrára, mely a sziget egyik legszebb része a nyugati partnál. Megtekinthetjük az Azúr ablak nevű természetes kőhíd maradványait, amely közel 100 méter magasan ívelt a partra merőlegesen egy tengerben álló kőoszlopig, azonban 2017-ben egy viharban sajnos teljesen összeomlott. Jó idő és igény esetén motoros csónak segítségével ki is hajózhatunk a tengerre. Pihenőt tartunk a sziget egyik kedvelt üdülőhelyén Xlendiben. Kis homokos tengerpartja, és nagyszerű panorámája miatt rendkívül kedvelt a turisták körében. A Xlendi öböl partán lévő étterem teraszán elfogyaszthatjuk ebédünket, és közben gyönyörködhetünk a Földközi tenger kéklő vízében. Végezetül nem marad ki Rabat, angol nevén Victoria, a sziget nem hivatalos székhelye. Sétálunk az óváros központjában, ahol szabadtéri piacokat szoktak tartani. Megtekintjük Gozo történelmi erődjét, a Citadellát, innen csodálatos a kilátás a városra. Rövid szabadidőnk alatt lehetőségünk lesz egy ebéd elfogyasztására és ajándékok vásárlására is. Ezt követően autóbuszunkkal visszamegyünk Mgarr kikötőbe, majd a kompozás után Cirkewwában újra autóbuszra szállunk. Kora este érkezünk vissza szálláshelyünkre, ahol még lehetőségünk lesz a tengerparton sétálni, vagy hajóval, busszal egyénileg bemenni a fővárosba.

3. nap: Reggeli után újabb egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra hívjuk utasainkat a sziget három leglátványosabb városának megismerésére. A híres Blue Grotto-nál (Kék Barlang) kezdjük kirándulásunkat, mely a sziget délnyugati részén található. Ebből a magas sziklákkal körülvett tengeri öbölből indulunk motorcsónakokkal egy élvezetes, közel harminc perces körutazásra, amennyiben persze az időjárás is megengedi. Utunk során hét barlangot is érintünk, közöttük a Nászutas-, a Tükörkép- és a Macska barlangját. Pompás természetközeli élményben lehet részük, ne hagyják ki! A helyi büfék egyikében lesz lehetőség egy kávé vagy egyéb frissítő elfogyasztására. Majd tovább utazunk Málta legmagasabb pontján, a 260 méter magasan elhelyezkedő híres Dingli-sziklákhoz, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé, ahol tiszta időben még Afrika partjait is felfedezhetjük. Következő megállónk Mdina lesz. A helybéliek „csendes városnak”, az arabok Medina-nak nevezték, ebből rövidült a mai név. Az egykori fővárost ma már alig háromszázan lakják, de turistából annál több keresi fel naponta. Az ókori várfallal körülvett városban egyedülállóan keverednek a középkori és a barokk építészet stílusjegyei. Megnézzük a város főterén emelkedő 17. századi Szent Pál Katedrálist, a várfalról pedig szép látványban gyönyörködhetünk. Utunkat folytatva Rabatban állunk meg. Sétálunk a hangulatos belvárosban, elmegyünk a Szent Pál plébániatemplomhoz, melyet annak a háznak a helyén emeltek, amelyben a hajótörött apostolt megvendégelő városi elöljáró, Publius lakott, aki nemcsak a keresztény hitre tért át Szent Pál hatására, de ő lett Málta első püspöke és később a kereszténység első szentté avatott mártírja Máltán. Megnézzük a Szent Pál barlangot, ahol a hagyomány szerint fogva tartották Szent Pál apostolt. A barlangot 2001-ben Szent II. János Pál pápa és 2010-ben XVI. Benedek pápa is meglátogatta. Következő úti célunk a sziget közepén fekvő Mosta város. La Rotunda templomát a 19. század második felében építették a római Pantheon mintájára. Hatalmas kupoláját a világ negyedik legnagyobbjaként tartják számon. Programunk során, szabadidő keretében, lehetőség lesz helyi kézművesek termékeiből vásárolni. A kirándulásunk végén visszatérünk szállodánkhoz.  

4. nap: Reggelink után félnapos fakultatív kirándulásra invitáljuk vendégeinket Vallettaba. A csomagok egy kijelölt csomagszobában történő elhelyezését követően, szállodánktól rövid sétával érjük el a kompot, amivel áthajózhatunk Málta fővárosába. Városnéző sétánk során idegenvezetőnkkel megnézzük a Szent János társkatedrálist, amely a sziget legnagyobb és leghíresebb székesegyháza. A 16. század végén a máltai lovagrend akkori nagymestere építtette. Ma a világ egyik legszebb barokk templomának tartják. Belső díszítése lenyűgözi az idelátogatókat. A templom leghíresebb és egyúttal legértékesebb műkincse Caravaggio alkotása, a Keresztelő Szent János lefejezése című festmény. A márványpadlózat alatt a lovagrend közel négyszáz lovagja és tisztje nyugszik. Bemegyünk a Nagymesterek Palotájába, ahol a máltai parlament is ülésezik minden csütörtökön, illetve itt van az Elnöki Palota és a Képviselőház is. Az 1574-ben épült grandiózus reneszánsz épület alsó szintjének folyosóin a Johannita Lovagrend lovagi páncéljai teljes fegyverzetben állnak sorfalat (delegáció érkezése esetén a palota nem látogatható). Barangolunk a hangulatos óváros zegzugos utcácskáiban. Egy húsz perces, 5D-s film segítségével megismerhetjük a sziget történetét, visszatekinthetünk az elmúlt négy napra, hol jártunk és miket láttunk, de az is kiderül miért lett Málta a lovagok szigete. Ha időnk még engedi, elmegyünk a Barakka kertbe, ahonnan fantasztikus a panoráma a Nagy Kikötőre, az azt övező épületekre és a Három Városra. Az Alsó-Barakka parkban, a kilátó falán, szemben a tengerrel van egy 2006. október 23-án avatott emléktábla, mely az `56-os magyar forradalomnak állít emléket.

Programunk végeztével, komppal és gyalog térünk vissza a szállodánkhoz, majd végleg búcsút veszünk a tengerparttól, és bérelt autóbusszal közösen indulunk a repülőtérre. A késő délután órákban érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

Az utazás időpontja:

2019. november 30 - december 03. (szombat-kedd), december 07-10.       

Menetrend:

 • Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B 12:40 – 14:55 Málta / járatszám: W6 2495
 • Málta 15:40 – 17:55 Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B / járatszám: W6 2496

 Találkozás: 2 órával a járat indulása előtt

A megjelölt  részvételi díj, az utazásra történő jelentkezéskor, a mindenkori WizzAir repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így annak összege emelkedhet.

A részvételi díj tartalmazza:

 • légkondicionált autóbuszt a transzferekhez,
 • 3 éjszakai szállást, tengerpartközeli 3 csillagos szállodában, Valletta közelében, Gziraban, (a szállodába érkezéskor letétként szobánként 100 € kauciót kell fizetni készpénzben vagy bankkártyával, melyet távozáskor – amennyiben mindent rendben talált a szálloda – visszafizetnek, vagy visszaterhelnek a kártyára),
 • kontinentális büfé és angol reggelit a szállodában,
 • helyi idegenforgalmi adót,
 • a magyar nyelvű csoportkísérést (a fakultatív idegenvezetéseken kívül),
 • ajándék környezetbarát Málta táskát és térképet,
 • a szervezés díját. 

Kötelezően külön fizetendő díj az irodában:

 • repülőjegy, 1 db maximum 40 × 30 × 20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyász, repülőtéri illetékek, helyi idegenforgalmi adó: 45.000 Ft/fő
 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 36.000 Ft,

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: jelenleg 33.000 Ft/fő, mely a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat.
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 17.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**
 • Tengerre néző szoba felára: 6.000 Ft/fő (egyágyas szoba esetén 12.000 Ft).
 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: Felnőtt 2.500 Ft/fő, 1.250 Ft/fő (18 év alatt), 5.000 Ft/fő (70-79 év), 6.000 Ft/fő (80 éves kortól).

A választható fakultatív programok díjainak irodánkban és a helyszínen fizetendő részei:

2. napi egész napos fakultatív kirándulás Gozo szigetén:

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 40 €/fő (15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik)

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt buszokkal, parkolási díjat, a Gozo-i hajójegyeket oda és vissza, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audiós eszköz és a szervezés díjait is.

A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:

 • Ggantija megalitikus templom: 9 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 7 €/fő, 6-11 év között: 5 €/fő,
 • Dwejra – Azur Ablak helye, csónakázási lehetőség az időjárás függvényében: 4 €/fő,

3. napi egész napos Blue Grotto–Dingli-sziklák–Mdina–Rabat–Mosta fakultatív kirándulás 

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 35 €/fő (15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik)

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, a parkolás, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.

 • Blue Grotto hajózással: 8 €/fő,
 • Mosta Dóm: 2 €/fő,
 • Rabat, Szent Pál barlang: 5 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 4 €/fő, 6-11 év között: 3 €/fő,

4. napi félnapos Valletta fakultatív kirándulás :

Az irodában fizetendő: 4.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 20 €/fő (15 fő alatti létszám esetén: 25 €/fő)

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a vallettai hajójegyet (Sliema–Valletta–Sliema között) oda és vissza, a belépőt a *Málta 5D filmre egy üdvözlő itallal, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.

 • Valletta Szent János társkatedrális: 10 €/fő, 12-17 év és 60 év felett: 8 €/fő, 12 év alatt: ingyenes
 • Nagymesterek Palotája vezetéssel: 10 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 7 €/fő, 6-11 év: 5 €/fő.

Csoportos belépések esetén a belépődíjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

*Poggyászinformáció:

A részvételi díjban szereplő 1 db maximum 40 x 30 x 20 cm nagyságú (maximum 10 kg súlyú) kézipoggyászt felviheti az utastérbe magával, és azt az Ön előtti ülőhely alatt kell elhelyeznie.

**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, magával viheti a fedélzetre az 1 db maximum 40 x 30 x 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kézipoggyászát (kisméretű táska: ridikül, laptop, fotótáska), és azt az Ön előtti ülőhely alatt kell elhelyeznie. Plusz a WIZZ Priority szolgáltatás révén még egy 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható).

Fontos információk
Felhasználható: 2019. december 10.-ig Facebook értékelés

Bejelentkezés: +36 30 592 6107, info@pannoniatravel.hu, vagy 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. épület, 1. em. (Flórián Udvar). Az utazás megkezdéséhez a voucher beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a voucher vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie. 


Beváltás helyszíne
Partner neve:
Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cím:
1033 Budapest, Polgár u. 8-10.

Nyitvatartás:
Keddtől – Csütörtökig 12.00 - 18.00

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36305926107
E-mailcím: info@pannoniatravel.hu
Webcím: http://pannoniatravel.hu/
Facebook: Kattints ide!

Kihagyhatatlanok!