Az ajánlat:

Dél-Csehországba invitáljuk utasainkat, melynek során a középkor hangulatát idézzük, világörökségi városokat ismerhetünk meg, Csehország második és harmadik legnagyobb várkomplexumában járhatunk, megízlelhetünk helyben készült híres cseh söröket, és azt is megtudhatjuk, mit keresnek medvék a krumlovi várárokban.

1. nap: Reggeli indulásunkat követően Ausztrián keresztül érkezünk meg utunk első állomására, Telčre. A település a történelmi cseh-morva határon helyezkedik el, melynek központja az UNESCO Világörökség része. Sétánk során igazi időutazáson vehetünk részt, ahol az óváros 16. századi, hibátlanul megmaradt főterén késő gótikus és reneszánsz színes épületek sorakoznak egymás mellett oszlopos lábakon, díszes frízekkel felöltöztetve. A tér közepén két barokk díszkút áll. Az óváros közelében található várkastély eredetileg vízi vár volt, melyet reneszánsz stílusban építettek át. A hatezer lakosú városkát évente közel negyedmillió turista keresi fel.

Utunk következő állomása Jindřichův Hradec lesz. Hradec várát 1220-ban alapították, mely köré a történelmi patinájú óváros települt. A Vajgár-tó partján Csehország harmadik legnagyobb várkomplexuma található. Az évszázadok során folyton hozzá építettek egy-egy szárnyat, de mindig más stílusban. II. Rákóczi Ferenc az itteni jezsuita iskolában tanult, és itt töltötte gyermek éveit Smetana, a híres cseh zeneszerző is. Rövid itt tartózkodásunk ideje alatt a város főterén reneszánsz, barokk és klasszicista stílusú házak között sétálhatunk.

Kora este érkezünk České Budějovicebe, a Moldva parti városba, mely Dél-Csehország egyik legnagyobb városa, II. Ottokar alapította 1265-ben. Német neve Budweiss, innen ered a jól ismert cseh sör neve is. A 13. század óta főzik itt ezt a közkedvelt nedűt. A város másik nevezetessége a 18. század óta működő Koh-I-Noor Hardmuth ceruzákat gyártó Versatil Ceruzagyár (ki ne emlékezne gyermekkorunk fekete és színes ceruzáira). Szállásunk elfoglalását követően besétálunk az óvárosba. A főtér kivilágított épületei Telčre emlékeztetnek, közepén áll a Sámson-kút, körben pedig gótikus, reneszánsz és barokk árkádos épületek sorakoznak. Különleges a bronz sárkány vízköpőkkel ellátott Városháza, melynek tornyából óránként hangulatos harangjáték hallható. A tér egyik sarkában áll a Fekete torony, a 16. században épült gótikus harang- és tűztorony. Este érdemes beülni egy hangulatos kis étterembe, ahol mindenki kedve szerint fogyaszthatja el vacsoráját, megkóstolva a híres cseh knédlit és természetesen a Budvar sört.

2. nap: Reggelinket követően fakultatív kirándulásra invitáljuk a kastélyok kedvelőit a közeli Hluboká nad Vltavoura. Az itt található vadászkastély, a Schwarzenbergek egykori fészke volt, Csehország leglátogatottabb kastélya. A Moldva felett magasodó épületegyüttes mai formáját a 19. század második felében nyerte el, amikor Eleonora, lichtensteini hercegnő neogótikus stílusban, a windsori kastély mintájára alakíttatta át a várat. A 140 gazdagon berendezett szobájából és 11 tornyából a legdíszesebb helyiségeket látogathatjuk végig helyi vezető segítségével. Értékes bútorokkal berendezett reggeliző, olvasóterem, dohányzó szoba, kis és nagy étkező, könyvtár, Eleonore hercegnő szobái, valamint gazdag fegyvergyűjtemény. Aki nem szeretné belülről megtekinteni a kastélyt, annak is érdemes a kiránduláson részt vennie, mert az épületegyüttes kívülről is rendkívül impozáns látványt nyújt, továbbá szabadidőnket a kastély parkjában és kávézójában is kellemesen tölthetjük el.

Akik nem tartanak a kirándulásra, azok a szállodában pihenhetnek, vagy besétálhatnak a közeli városközpontba és egyénileg is felfedezhetik a hangulatos óvárost.

A kastély program után visszatérünk a szállodánkhoz, és közösen folytatjuk tovább utunkat. Még a délelőtt folyamán látogatást teszünk a híres Budvar Sörgyárban. A közel egy órás, vezetett séta alkalmával a budějovicei sör története elevenedik meg előttünk. Megismerkedünk a sör történetével, a gyártás folyamatával. A bemutató része egy sörkóstoló is a sörpincében. Programunk végén lehetőségünk lesz a stílusos Budvar pincében egy pohár klasszikus barna vagy az úgynevezett gyűrűzött ászoksör (kroužkovaný ležák) ízlelésére és vásárlására, de válogathatunk ajándékot a sör nevével ellátott emléktárgyakból (pl. poharak, sörnyitók) is.

Kirándulásunk utolsó állomása a Moldva folyó kettős kanyarulata mentén épült Český Krumlov, melyet joggal nevezhetünk Csehország legszebb kisvárosának. Történelmi negyede UNESCO Világörökség. Itt van az ország második legnagyobb várkomplexuma (az első a prágai Hradzsin). Óvárosában kanyargó utcácskák, kis éttermek, apró üzletek csalogatják az ide látogató vendégeket. A reneszánsz belváros a mai napig meg tudta őrizni középkori hangulatát. A vár öt udvarát és szebbnél szebb épületeit a várárokban medvék őrzik. A medve, a Rosenberg család egyik jelképe volt, akik a várat a 14. század elejétől uralták. A vár egyedülálló látványossága a felújított barokk színház, melyhez hasonló a világon is csak néhány található. Krumlov másik jelképe a 14. századi, román stílusban épült Szent Vitus-templom. A főtéren áll a 16. századi régi Városháza. A 13. század óta működik az Eggenberger sörgyár. Városnéző sétánk során idegenvezetőnkkel bejárjuk az óvárost, felsétálunk a várhoz. Szabad időnkben lehetőségünk lesz egy késői ebéd elfogyasztására, de megkóstolhatjuk akár a helyi sört is.

Késő délután veszünk búcsút a várostól és Ausztrián keresztül hazafelé indulunk, ahova a késő esti órákban fogunk várhatóan megérkezni.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

Az utazás időpontja:                

2019. augusztus 18-19. (vasárnap-hétfő / hosszú hétvége)

Indulás:

6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel előtti buszöböl)

6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást a České Budějovice belvárosához közeli szállodában (júniusi csoportnál 3*-os, augusztusi csoportnál 4*-os)
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 7.900 Ft/fő
 • a városi sétákon alkalmazott audiós eszköz bérleti díja: 100 CZK/fő/2 nap

Az audiós eszköz bérleti díja az autóbuszon az idegenvezetőnek cseh koronában fizetendő, melynek összege időközben változhat.

Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő.
 • Hluboka nad Vltavou fakultatív autóbuszos kirándulás: 3.000 Ft/fő (minimum 15 fő jelentkezése esetén), a díj az irodában fizetendő,

A fakultaív kirándulás díja tartalmazza az autóbuszos utazást, a parkolási díjat, a buszos idegenvezetést, csoportkísérést és a szervezést, foglalás költségeit is. A belépődíj külön a helyszínen fizetendő.

 • Hluboka nad Vltavou, Kastély belépő (kb. 55 perces látogatás helyi vezetővel): 310 CZK/fő, 6-15 és 15-26 év között valamit 65 év felett: 220 CZK/fő
 • České Budějovice, Budvár Sörgyár látogatása (közel egy órás vezetett séta, csak felnőtteknek 2 dl sörkóstoló is): 120 CZK/fő, 18 éves korig: 60 CZK/fő

15-26 év között diákigazolványt kérnek, 65 év felett pedig személyi igazolványt vagy útlevelet be kell mutatni

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Fontos információk
Felhasználható:

2019. augusztus 19.-ig


Facebook értékelés

Bejelentkezés: +36 30 592 6107, info@pannoniatravel.hu, vagy 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. épület, 1. em. (Flórián Udvar). Az utazás megkezdéséhez a voucher beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a voucher vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Oszd meg másokkal!

Beváltás helyszíne

 

Partner neve: Pannonia Program- és Utazási Iroda

Cím:
1033 Budapest, Polgár u. 8-10.
Útvonal tervezés

Nyitvatartás:
Keddtől – Csütörtökig 12.00 - 18.00

Elérhetőségek:
Telefonszám: +36305926107
E-mailcím: info@pannoniatravel.hu
Webcím: http://pannoniatravel.hu/
Facebook: Kattints ide!

Dél-Csehországi gyöngyszemek, a Pannonia Utazási Irodától
34.900 Ft 25.990 Ft
26%
Lejárt
eladva9
Az ajánlat:

Dél-Csehországba invitáljuk utasainkat, melynek során a középkor hangulatát idézzük, világörökségi városokat ismerhetünk meg, Csehország második és harmadik legnagyobb várkomplexumában járhatunk, megízlelhetünk helyben készült híres cseh söröket, és azt is megtudhatjuk, mit keresnek medvék a krumlovi várárokban.

1. nap: Reggeli indulásunkat követően Ausztrián keresztül érkezünk meg utunk első állomására, Telčre. A település a történelmi cseh-morva határon helyezkedik el, melynek központja az UNESCO Világörökség része. Sétánk során igazi időutazáson vehetünk részt, ahol az óváros 16. századi, hibátlanul megmaradt főterén késő gótikus és reneszánsz színes épületek sorakoznak egymás mellett oszlopos lábakon, díszes frízekkel felöltöztetve. A tér közepén két barokk díszkút áll. Az óváros közelében található várkastély eredetileg vízi vár volt, melyet reneszánsz stílusban építettek át. A hatezer lakosú városkát évente közel negyedmillió turista keresi fel.

Utunk következő állomása Jindřichův Hradec lesz. Hradec várát 1220-ban alapították, mely köré a történelmi patinájú óváros települt. A Vajgár-tó partján Csehország harmadik legnagyobb várkomplexuma található. Az évszázadok során folyton hozzá építettek egy-egy szárnyat, de mindig más stílusban. II. Rákóczi Ferenc az itteni jezsuita iskolában tanult, és itt töltötte gyermek éveit Smetana, a híres cseh zeneszerző is. Rövid itt tartózkodásunk ideje alatt a város főterén reneszánsz, barokk és klasszicista stílusú házak között sétálhatunk.

Kora este érkezünk České Budějovicebe, a Moldva parti városba, mely Dél-Csehország egyik legnagyobb városa, II. Ottokar alapította 1265-ben. Német neve Budweiss, innen ered a jól ismert cseh sör neve is. A 13. század óta főzik itt ezt a közkedvelt nedűt. A város másik nevezetessége a 18. század óta működő Koh-I-Noor Hardmuth ceruzákat gyártó Versatil Ceruzagyár (ki ne emlékezne gyermekkorunk fekete és színes ceruzáira). Szállásunk elfoglalását követően besétálunk az óvárosba. A főtér kivilágított épületei Telčre emlékeztetnek, közepén áll a Sámson-kút, körben pedig gótikus, reneszánsz és barokk árkádos épületek sorakoznak. Különleges a bronz sárkány vízköpőkkel ellátott Városháza, melynek tornyából óránként hangulatos harangjáték hallható. A tér egyik sarkában áll a Fekete torony, a 16. században épült gótikus harang- és tűztorony. Este érdemes beülni egy hangulatos kis étterembe, ahol mindenki kedve szerint fogyaszthatja el vacsoráját, megkóstolva a híres cseh knédlit és természetesen a Budvar sört.

2. nap: Reggelinket követően fakultatív kirándulásra invitáljuk a kastélyok kedvelőit a közeli Hluboká nad Vltavoura. Az itt található vadászkastély, a Schwarzenbergek egykori fészke volt, Csehország leglátogatottabb kastélya. A Moldva felett magasodó épületegyüttes mai formáját a 19. század második felében nyerte el, amikor Eleonora, lichtensteini hercegnő neogótikus stílusban, a windsori kastély mintájára alakíttatta át a várat. A 140 gazdagon berendezett szobájából és 11 tornyából a legdíszesebb helyiségeket látogathatjuk végig helyi vezető segítségével. Értékes bútorokkal berendezett reggeliző, olvasóterem, dohányzó szoba, kis és nagy étkező, könyvtár, Eleonore hercegnő szobái, valamint gazdag fegyvergyűjtemény. Aki nem szeretné belülről megtekinteni a kastélyt, annak is érdemes a kiránduláson részt vennie, mert az épületegyüttes kívülről is rendkívül impozáns látványt nyújt, továbbá szabadidőnket a kastély parkjában és kávézójában is kellemesen tölthetjük el.

Akik nem tartanak a kirándulásra, azok a szállodában pihenhetnek, vagy besétálhatnak a közeli városközpontba és egyénileg is felfedezhetik a hangulatos óvárost.

A kastély program után visszatérünk a szállodánkhoz, és közösen folytatjuk tovább utunkat. Még a délelőtt folyamán látogatást teszünk a híres Budvar Sörgyárban. A közel egy órás, vezetett séta alkalmával a budějovicei sör története elevenedik meg előttünk. Megismerkedünk a sör történetével, a gyártás folyamatával. A bemutató része egy sörkóstoló is a sörpincében. Programunk végén lehetőségünk lesz a stílusos Budvar pincében egy pohár klasszikus barna vagy az úgynevezett gyűrűzött ászoksör (kroužkovaný ležák) ízlelésére és vásárlására, de válogathatunk ajándékot a sör nevével ellátott emléktárgyakból (pl. poharak, sörnyitók) is.

Kirándulásunk utolsó állomása a Moldva folyó kettős kanyarulata mentén épült Český Krumlov, melyet joggal nevezhetünk Csehország legszebb kisvárosának. Történelmi negyede UNESCO Világörökség. Itt van az ország második legnagyobb várkomplexuma (az első a prágai Hradzsin). Óvárosában kanyargó utcácskák, kis éttermek, apró üzletek csalogatják az ide látogató vendégeket. A reneszánsz belváros a mai napig meg tudta őrizni középkori hangulatát. A vár öt udvarát és szebbnél szebb épületeit a várárokban medvék őrzik. A medve, a Rosenberg család egyik jelképe volt, akik a várat a 14. század elejétől uralták. A vár egyedülálló látványossága a felújított barokk színház, melyhez hasonló a világon is csak néhány található. Krumlov másik jelképe a 14. századi, román stílusban épült Szent Vitus-templom. A főtéren áll a 16. századi régi Városháza. A 13. század óta működik az Eggenberger sörgyár. Városnéző sétánk során idegenvezetőnkkel bejárjuk az óvárost, felsétálunk a várhoz. Szabad időnkben lehetőségünk lesz egy késői ebéd elfogyasztására, de megkóstolhatjuk akár a helyi sört is.

Késő délután veszünk búcsút a várostól és Ausztrián keresztül hazafelé indulunk, ahova a késő esti órákban fogunk várhatóan megérkezni.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

Az utazás időpontja:                

2019. augusztus 18-19. (vasárnap-hétfő / hosszú hétvége)

Indulás:

6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel előtti buszöböl)

6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást a České Budějovice belvárosához közeli szállodában (júniusi csoportnál 3*-os, augusztusi csoportnál 4*-os)
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 7.900 Ft/fő
 • a városi sétákon alkalmazott audiós eszköz bérleti díja: 100 CZK/fő/2 nap

Az audiós eszköz bérleti díja az autóbuszon az idegenvezetőnek cseh koronában fizetendő, melynek összege időközben változhat.

Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő.
 • Hluboka nad Vltavou fakultatív autóbuszos kirándulás: 3.000 Ft/fő (minimum 15 fő jelentkezése esetén), a díj az irodában fizetendő,

A fakultaív kirándulás díja tartalmazza az autóbuszos utazást, a parkolási díjat, a buszos idegenvezetést, csoportkísérést és a szervezést, foglalás költségeit is. A belépődíj külön a helyszínen fizetendő.

 • Hluboka nad Vltavou, Kastély belépő (kb. 55 perces látogatás helyi vezetővel): 310 CZK/fő, 6-15 és 15-26 év között valamit 65 év felett: 220 CZK/fő
 • České Budějovice, Budvár Sörgyár látogatása (közel egy órás vezetett séta, csak felnőtteknek 2 dl sörkóstoló is): 120 CZK/fő, 18 éves korig: 60 CZK/fő

15-26 év között diákigazolványt kérnek, 65 év felett pedig személyi igazolványt vagy útlevelet be kell mutatni

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Fontos információk
Felhasználható: 2019. augusztus 19.-ig Facebook értékelés

Bejelentkezés: +36 30 592 6107, info@pannoniatravel.hu, vagy 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. épület, 1. em. (Flórián Udvar). Az utazás megkezdéséhez a voucher beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a voucher vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.


Beváltás helyszíne